Co dělat proti hackerům na serveru?
Mám takový dotaz, jak se vlastně bránit proti hackerům na serveru. Mám svůj vlastní server a v poslední době jsem se začal bát, že by mohl být napadený. Už jsem slyšel spoustu příběhů o tom, jak se lidé stali obětí útoků a jak jim hackeři vykradli data nebo dokonce přístup k celému systému. Což je pro mě dost děsivé, protože mám na serveru hodně důležitých informací a nechtěl bych přijít o všechno, co jsem tam uskladnil. Myslíte, že stačí mít nějaký antivirus nebo firewall? Jaké další ochranné prvky bych měl zvážit? A co třeba pravidelně aktualizovat software? Je to dostatečná ochrana, nebo bych měl udělat ještě něco víc? Zajímalo by mě i to, jestli je bezpečné používat různé platformy a služby, nebo jestli bych se měl zaměřit pouze na ověřené a doporučené aplikace. Jaké máte zkušenosti s ochranou serverů? Podle čeho poznám, že je můj server pod útokem? Existují nějaké signály, na které bych si měl dávat pozor? A taky, co si myslíte o zálohování dat? Je to dobrý způsob, jak se zabezpečit před možnou ztrátou dat po útoku? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale prostě bych chtěl mít jistotu, že moje data jsou v bezpečí. Díky moc za jakékoli rady!