Jak si zabezpečit server před útoky?
Zdravím všechny, potřebuju poradit ohledně bezpečnosti mého serveru. V poslední době jsem dostal pár upozornění, že se mi někdo pokoušel dostat na server, a to mě docela vyděsilo. Nikdy jsem se tímto tématem moc nezabýval, ale teď cítím, že je na čase něco podniknout. Jaké jsou nejlepší postupy pro zabezpečení serveru? Měli bychom používat nějaký speciální firewall nebo antivirový software? A co další kroky, jako například aktualizace systémů a aplikací? Je lepší mít server s Linuxem nebo Windows, když se bavíme o bezpečnosti? Co třeba šifrování dat a pravidelné zálohy, jaký mají význam? Slyšel jsem také o různých typech útoků, jako jsou DDoS nebo SQL injection… Jak se proti nim bránit? Jak často bych měl kontrolovat logy a co všechno bych měl monitorovat? A co externí služby jako CDN nebo různé bezpečnostní pluginy, pomáhají v boji proti útokům? Rád bych věděl, jaké máte zkušenosti vy a co doporučujete, abych mohl svůj server ochránit před nebezpečnými útoky a udržet data v bezpečí. Děkuju moc!